Nog even en de economie ligt op de kont! 

De Raad van State, het hoogste rechtscollege in Nederland, zette medio september een streep door het zogenoemde Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat is het systeem waarmee de stikstofrisicos van onder andere bouwprojecten voor de natuur worden beoordeeld. In Nederland liggen 18.000 projecten stil door de uitspraak van de Raad van State. Maar niet alleen bouwprojecten staan on hold door stikstofrisico’s. Alle sectoren binnen de Nederlandse economie ondervinden hinder van dit besluit van de raad van State maar zijn ook aanstichter van het stikstofoverschot.  

Hoe gaan we als maatschappij nu om met dit probleem. De economie moet blijven draaien, de koopkracht moet omhoog maar tegelijkertijd moet alles duurzamer en milieuvriendelijker. Een duivels dilemma!? Of toch niet?  

Environmental engineering 

Stikstof is een complexe materie. Stikstofdeeltjes in de lucht, stikstofdepositie, moduleren, etc. Een leek snapt niet gelijk waar het over gaat. Gelukkig is er deenvironmental engineer! 

In veel discussies zien wij politici, beleidsmakers en opinie beïnvloeders, maar zeer weinig de techneut. Het zijn toch de techneuten die de oplossingen engineeren voor een duurzame innovatieve toekomst. Om de economie op korte termijn weer draaiende te krijgen zijn beleidsmaatregelen oplossingen voor de zeer korte termijn, maar uiteindelijk zullen techneuten zorgen voor een definitieve oplossing. De techneut is en blijft van onschatbare waarde voor onze wereld met toekomst.  

 Hoe krijgen we de economie weer draaiende?  

Om de economie op korte termijn weer draaiende te krijgen moet het percentage stikstof omlaag. Er zullen dus slimmere manieren bedacht moeten worden om minder stikstof uit te stoten. De techneuten hebben de toekomst in handen zonder dat ze het door hebben. De techneut is van onschatbare waarde voor onze toekomst. Een wereld zonder de techneut is niet voor te stellen. 

Help jij als techneut mee aan de doorstart van de 18.000 stilliggende projecten?! Neem dan snel contact met ons op. 

Wij zoeken: een techneut met ervaring op het gebied van advisering van luchtkwaliteit en/of stikstofmodellen (must). Je hebt affiniteit met moduleren en aantoonbare werkervaring op gebied van (beleids)advisering voor overheden en/of kennisinstituten.