Jeroen Mooij

Jeroen Mooij – nu consultant – begon in 2003 bij TAUW als senior projectleider Bodem. “In 2014 zochten ze op detacheringsbasis een beleidsmedewerker bij de branchevereniging NLingenieurs. Dat bleek een secretarisrol te zijn. Ik werd aangenomen en had snel het gevoel dat ik op mijn plek zat. Bij die inzet als secretaris besefte ik: dit is mijn vak, dit is wat ik graag doe.”

“Syntraal kijkt naar je eigen kwaliteiten en drijfveren en stelt hierop de medewerker centraal. Na onze oprichting eind 2018 heb ik ook echt het gevoel dat wij iets unieks aan het opbouwen zijn. Synergie en talent centraal is echt het DNA.”

Jeroen Mooij 
 
Secretaris & Consultant

Pad van de geleidelijkheid
Na mijn studie Agrarische Milieukunde startte ik in 1987 mijn eerste baan bij IWACO, een adviesbureau voor water en milieu in Rotterdam. Als junior in het werkveld Bodem begon ik met het uitvoeren van kleine bodemonderzoeken en langzamerhand werden dat steeds grotere projecten zoals mijn eerste detachering bij Shell. Ik leerde elk jaar bij en groeide door in het vak. Ik ben niet iemand die snel van het paadje afwijkt, mijn pad is meer van de geleidelijkheid. Voor mij is dat prima, want ik leer nog elke dag. Na 15 jaar bij IWACO – inmiddels Royal Haskoning –  ben ik daar met een goed gevoel weggegaan om bij TAUW te beginnen. In 2017 ben ik naar TFS overgestapt, wat in 2018 Syntraal werd.

Beherend type
Bij Syntraal ben ik de ene helft van de tijd raamcontractbeheerder en  accountmanager voor de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat. De andere helft van de tijd ben ik secretaris. Ik ben een beherend type. Meer organisatorisch en structurerend dan puur inhoudelijk. Ik vind het leuker om de verbinding te leggen en gezamenlijk een resultaat te behalen dan zelf diep in de inhoud te gaan en het wiel uit te vinden. In mijn rollen probeer ik naast structuur en overzicht het samenwerken voorop te stellen en vertrouwen te geven en daarmee te krijgen.

“Als secretaris ben ik de regelneef.”

Asbestdaken programma
Sinds 2016 ben ik secretaris in het Programmabureau voor het landelijke asbestdaken programma. In ons team zijn alle leden samengevoegd op basis van expertise. Dat matcht uitermate goed! De opgave is uitdagend en het netwerk waarin ik opereer is breed. De ene keer spreek ik een ongeruste bewoner en de andere keer organiseer ik een werkbezoek voor de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Die variatie vind ik fantastisch. Dat maakt secretaris in het Programmabureau zo’n mooie rol.

Binder
Voor provincie Noord Holland en HDSR ben ik de centrale raamcontractbeheerder. Bij zo’n raamcontract komt de klant met een reeks van uitvragen en streven wij ernaar opdrachten te verwerven. Wij hanteren ‘best for project’ als leidend principe, met de best mogelijke invulling voor de klant voorop. Dat principe draagt bij aan kwaliteit en partnerschap. Samen met de klant geven we invulling aan de meerjarige doelstellingen van het raamcontract. Ik ben een beheerder, een soort binder. Ik sta voor de belangen van het consortium maar ben tegelijkertijd een onafhankelijk aanspreekpunt voor de klant. Het is voortdurend schakelen, maar die dagelijkse dynamiek maakt raamcontractbeheer leuk om te doen.