Jelle Wijngaards

Jelle Wijngaards is junior adviseur Water & Klimaat. Een leuke mix van buiten bezig zijn en kantoorwerk, vindt hij zelf.

"Terwijl ik bij de meeste organisaties precies zou moeten doen wat het profielboekje zegt, mag ik bij Syntraal doen waar ik goed in ben."

Jelle Wijngaards 
 
Junior Adviseur Water & Klimaat

Na zijn studie Land en Watermanagement kwam Jelle Wijngaards in september 2018 in dienst bij Syntraal. Als junior adviseur water en klimaat is hij vooral bezig met -zoals hij het zelf verwoord- ‘GISklusjes.’

Dingen verzinnen
Mijn leukste opdracht tot nu toe was een samenwerking tussen Tauw en Syntraal. Voor de gemeente Zwolle hebben we twee straten onder water gezet om te onderzoeken of het water wel zo snel wegloopt zo als het in de theorie zou moeten gebeuren. Het waren namelijk waterpasserende verhardingen. Dit was een leuke mix van buitenwerk en kantoorwerk.

Lekker GISsen
Ik hou van dingen doen, lekker praktisch bezig zijn, GiSsen en kaarten maken. Mijn doel is om mensen inzicht te geven in hun data. Pas als mensen de data kunnen zien gaan ze iets doen. In de toekomst wil ik meer richting het analyseren.

Buiten de lijntjes kleuren
Bij Syntraal krijg ik kansen. Terwijl ik bij de meeste organisaties precies zou moeten doen wat het profielboekje zegt, mag ik hier doen waar ik goed in ben. Ik vind presenteren en offertes schrijven bijvoorbeeld helemaal niks en dat hoef ik dan ook niet te doen. Ik mag buiten de lijntjes kleuren.