Stef Heynekamp

Stef Heynekamp, projectleider en coördinator, begon in 2016 bij Syntraal toen hij nog aan het afstuderen was. “Ik was bezig met het afronden mijn scriptie, maar wilde niet wachten tot de goedkeuring definitief binnen was. Dus ging ik op zoek naar werk en kwam via Hans Westerhof bij Syntraal terecht.”

“Het leuke van Syntraal is dat je de ruimte hebt om te zoeken naar je talent en de werkzaamheden die bij je horen. Je krijgt de vrijheid om op zoek te gaan naar wat je leuk vindt om te doen. Het is een combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid.”

Stef Heynekamp 
 
Projectleider en Coördinator

Stef Heynekamp, projectleider en coördinator, begon in 2016 bij Syntraal toen hij nog aan het afstuderen was. “Ik was bezig met het afronden mijn scriptie, maar wilde niet wachten tot de goedkeuring definitief binnen was. Dus ging ik op zoek naar werk en kwam via Hans Westerhof bij Syntraal terecht.”

Verdienmodellen
Vanuit mijn opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik gewend om met bedrijfskundige vraagstukken om te gaan. Mijn eerste opdracht bij Syntraal sloot daar goed bij aan. Ik deed onderzoek naar een nieuw verdienmodel voor een project. Mijn opgave was om daar een business case omheen te maken zodat we daar een go of no go op konden geven. Vervolgens kon ik dat ook voor andere projecten doen. Zo heb ik voor de business case omgevingswarmte in Wezep berekend hoeveel GJ (gigajoule) we moesten leveren om break-even te draaien, welke kosten erbij komen kijken, hoe we rentes door kunnen rekenen etc. De basis daarvan wordt nu nog steeds gebruikt voor de projecten van dochteronderneming Amfius.

“Wat is waardeer aan mijn werk is het veelzijdige. Ik ben niet alleen maar met één onderwerp bezig en juist daarom kan elke dag nieuwe uitdagingen brengen.”

Helikopter view
Mijn werk is heel veelzijdig. Allereerst beheer ik het raamcontract van de provincie Noord-Holland samen met Jeroen Mooy. Hij is penvoerder en accountmanager. Ik doe voornamelijk de coördinatie en zorg ervoor dat iedereen de offerte aanvragen ontvangt, dat ze goed worden ingediend en dat bijvoorbeeld de indixaties op tijd worden doorgevoerd. Ik zit steeds met andere partijen en mensen om de tafel. De ene dag loopt op rolletjes en de andere zit vol uitdagingen, maar we proberen altijd samen een oplossing te zoeken. Naast het raamcontract doe ik projectbeheersing bij het team Duurzaamheid, Milieu en Energie. Ik houd me niet inhoudelijk met de projecten bezig, maar ben meer van de helikopter view. Ik kijk waar we tegenaan lopen en wat sneller en efficiënter kan.

Semi IT-specialist
Als iemand een probleem met zijn computer heeft, dan word ik opgetrommeld. Onderhand word ik als “semi” IT-specialist gezien. Niet dat ik daar gespecialiseerd in ben, maar vanaf kleins af aan al geïnteresseerd in technologie en ben er zo bekend mee geworden. Ik ben blij dat ik hier mensen mee kan helpen, we worden steeds meer afhankelijk van technologie dat het wel prettig is als het ook werkt.

“Onderhand word ik als semi IT-specialist gezien.”

Social Media
Vorig jaar ben ik het Social Media team begonnen met Leroy Ay, omdat ik vond dat we daar te weinig mee deden. We zijn een jong bedrijf en daarnaast trots op wat we doen en ik vind dat we dit ook moeten uitstralen naar de buitenwereld. We maken filmpjes die we delen op onze LinkedIn. Ik denk dat de kracht van herhaling heel belangrijk is op Social media. Als we Syntraal maar genoeg voorbij laten komen dan blijft het hangen en gaan mensen een interesse ontwikkelen.

Toekomst
Ik zou graag in de toekomst wat meer de kant op willen gaan van Manager projectbeheersing (MPB). Als MPB’er heb je een centrale rol binnen een projectteam. Je bent degene die de IPM-rollen verbindt. Je zorgt dat er zicht is op de actuele status van alle beheers-aspecten: tijd, geld, kwaliteit, risico’s, informatie, organisatie, bestuurlijke besluitvorming en de beleidsdoelstellingen van het project.