Roeland Homan

Roeland Homan is als adviseur en register directievoerder betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van een aantal projecten en opdrachtgevers in Noord Nederland. “Ik ben in mijn element wanneer er raakvlakken zijn met de omgeving. De ene keer ben ik register directievoerder UAV of adviseur en de andere keer ben ik omgevingsmanager.”

"Wat ik aan Syntraal waardeer is de vrijheid die ik heb om mijn werk uit te voeren op de manier die bij mijn eigen talenten past. Die flexibiliteit past me goed, het (eind)resultaat staat voorop."

Roeland Homan 
 
Adviseur & Register Directievoerder

Van Groningen naar Drenthe
Ik ben een begonnen als technisch manager bij de provincie Groningen. Daarbij was ik betrokken bij de voorbereiding van (deel)projecten voor de nodige onderzoeken, het aansturen van ontwerpen, het tekenwerk, de controles en uiteindelijk de aanbesteding. Deze specifieke klussen behartigden alle disciplines in de civiele techniek, dat vind ik fantastisch. Daarvoor heb ik meegewerkt aan de realisatie van de infra van een AZC in Hardenberg en de infra van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis (OZG) in Scheemda, beide zeer dynamische projecten met een sterke omgevingsmanager component.
Momenteel coördineer ik de realisatie van een uitbreidingsplan in Harlingen. Daarnaast begeleid ik de uitvoering van kleinschalige baggerwerken op prachtige, maar soms lastig bereikbare locaties in Noord Drenthe. Ook was ik onlangs adviseur voor de realisatie van zowel de ondergrondse als bovengrondse infra (BRM/WRM) op het buitenterrein van een grote fabriek in de voedingsmiddelenindustrie in Emmer-Compascuum.

“Ik ben meer een gevoelsmens dan een procesmens.”

Generalist
Je hebt specialisten en generalisten. Ik ben een generalist die bedenkt wie en wat ik nodig heb voor het beste resultaat. Het mooie aan mijn werk is dat ik met veel mensen contact heb. Ik overzie graag het geheel van een project. Na doorvragen bij een opdracht kun je veel gerichter en beter advies geven. Daarnaast ben ik iemand die vanuit gevoel voor omgevingsfactoren kijkt naar het proces van realisatie. Hoe ingewikkelder een project, hoe leuker ik het vind.

Voortuingesprek
Ik werk met veel verschillende mensen en partijen en ben daarvoor veel onderweg. Gelukkig is dat – ondanks de huidige Covid tijd- met mijn werkzaamheden goed te doen. De meeste civiel technische werken zijn allemaal in de open lucht, dus dan is mijn auto mijn privé kantoor en kantine. Een keukentafel gesprek is nu ineens een voortuingesprek.