Robert Bakker

Robert Bakker begon 20 jaar geleden als technisch medewerker bij TAUW. Nu werkt hij als teammanager bij Syntraal. “Ik vind het belangrijk dat mensen lol hebben in hun werk. Er moet gewerkt worden met een lach. Dat straal je uiteindelijk ook uit naar je klanten en naar de mensen met wie je in een team samenwerkt.”

“Bij Syntraal krijg ik de ruimte om met mijn eigen ideeën aan de slag te kunnen. Er is ruimte voor ontwikkeling vanuit de persoon. Ik ben trots op mijn eigen ontwikkeling die ik binnen Syntraal heb mogen meemaken."

Robert Bakker 
 
Teammanager

Teammanager
Ruim 20 jaar geleden begon ik bij TAUW als technisch medewerker op de afdeling Bodem. In 2015 ben ik aan de slag te gaan als teammanager en projectleider op de afdeling TFS. Toen TFS als Syntraal in 2018 een eigen entiteit werd ben ik meegegaan. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het Team Kwaliteit & Integrale Veiligheid en lid van het management team van Syntraal.

Ambitie
Toen ik 20 jaar geleden bij TAUW begon was ik als technisch medewerker vooral bezig met veldwerk zoals afvalwater- en asbestmonsternames. Ik kreeg de ambitie om mij meer te ontwikkelen richting toezichthouden op allerlei uitvoeringsprojecten om vervolgens het vak van directievoering te beoefenen. Hans Westerhof heeft mij gemotiveerd, uitgedaagd en gesteund om te gaan voor een HBO opleiding buiten de mij bekende terreinen. Dit heb ik opgepakt en ben met passie aan de slag gegaan. In 2020 heb ik mijn HBO studie Bedrijfskunde & Management afgerond. Een studie die ik naast mijn technische achtergrond goed kan gebruiken bij alle andere opgaven vanuit de doorontwikkeling van Syntraal en haar medewerkers.

“Ik vind het leuk om mensen te begeleiden in hun loopbaan en zich te laten ontwikkelen.”

Westergasfabriek
Vanuit TAUW heb ik jaren gewerkt aan het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. Daar hebben we het terrein waar de oude gasfabriek stond omgetoverd tot wat nu het Westerpark is. Het terrein was sterk verontreinigd in de bodem dus er moest nogal wat gebeuren. We begonnen de werkzaamheden in 2005 en we zijn zo’n vier jaar bezig geweest. Het was een enorm mooi project qua omvang en publiciteit. Ik vind het prachtig om te zien hoe in steden iets ouds omgetoverd kan worden in iets bijzonders.

Begeleiden
Als ik terugblik tot nu toe dan ben ik dankbaar met de ruimte die ik heb gekregen om mij te ontwikkelen. Dit heeft mij beïnvloed in mijn doen en laten naar collega’s en medewerkers. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden in hun loopbaan, te stimuleren in hun ontwikkeling en van één vakgebied naar het andere te brengen waar dit voor de medewerker van Syntraal het beste is. Ik vind het erg belangrijk dat mensen lol hebben in hun werk. Er moet gewerkt worden met een lach. Dat straal je uiteindelijk ook uit naar je klanten en naar de mensen met wie je in een projectteam samenwerkt.

In gesprek
Het belangrijkste dat ik geleerd heb bij Syntraal is om niet te praten vanuit functies maar vanuit interesses en natuurlijke vaardigheden. Het gesprek krijgt dan meer een verbindend karakter. Ik merk dat ik niet meer hoef te vragen om een gesprek, maar dat het gesprek vanuit de medewerkers zelf komt. Terugkijkend ben ik hier als leidinggevende sterk in gegroeid. Ik werk nu veel minder vanuit de controle, maar meer vanuit de verbinding. Precies wat Syntraal is. Het gaat om de verbinding tussen mensen en niet om de controle van mensen. Makkelijk? Niet altijd. Je blijft altijd een stemmetje horen die graag als projectleider de zaken onder controle heeft zonder verrassingen.