Rob van den Eijk

Rob van den Eijk is register directievoerder UAV bij het Havenbedrijf Rotterdam. “Mijn werkzaamheden variëren heel sterk. De ene keer ben ik bezig met de herstructurering van bedrijventerreinen en de andere keer moet ik de Japanse Duizendknoop in toom houden.”

"Bij Syntraal krijg ik de vrijheid en ruimte om zaken zelf te regelen. Daarnaast heb ik fijne collega’s om mee te werken."

Rob van den Eijk 
 
Register Directievoerder UAV bij het Havenbedrijf Rotterdam

Capelle
Ik ben ooit begonnen op de LTS waar ik de richting metaal koos. Toen ben ik doorgegaan met MTS  civiele techniek. Mijn eerste baan was tekenaar bij een gemeente. Op een gegeven moment ben ik me gaan oriënteren op andere mogelijkheden en kwam ik bij een adviesbureau terecht. Ik vond het werk leuk maar moest ver reizen dus besloot ik in de buurt te gaan zoeken naar alternatieven. Ik kwam bij Tauw in Capelle terecht. Het was een hecht en overzichtelijk team waar ik het prima naar mijn zin had. Inmiddels zijn we sinds 2018 overgegaan naar Syntraal waar ik mijn werkzaamheden als directievoerder voort kon zetten.

Havenbedrijf
Ik ben op dit moment zo’n twee jaar actief bij het Havenbedrijf Rotterdam. Mijn werkzaamheden variëren heel sterk. De ene keer ben ik bezig met de herstructurering van bedrijventerreinen en de andere keer moet ik de Japanse Duizendknoop in toom houden. Ik ben nu bezig met een groot project in Waalhaven Zuid dat gaat over de herinrichting van een bedrijventerrein van honderd hectare. Dit werk is in combinatie met Gemeentewerken Rotterdam, Stedin en Evides. Het Havenbedrijf is penvoerder op dit werk en ik zit daar als directievoerder. Naast deze partijen hebben we veel te maken de stakeholders binnen het bedrijventerrein. Het is echt een 24-uurseconomie. Iedereen moet bereikbaar blijven. Dat maakt het werk boeiend.

“Ik heb met allerlei partijen te maken. Dat maakt het juist boeiend.”

Leidsenhage
Ik heb een paar jaar geleden een project gedaan voor de herinrichting van het winkelcentrum Leidsenhage (Mall of the Netherlands). Dat was een heel uitdagend project want ik zat met veel partijen om de tafel. Al die winkels moesten bereikbaar blijven en er gebeurde van alles en nog wat.
Ik vind het boeiend om met verschillende partijen te communiceren en zaken te regelen. Recent had ik nog een aantal overleggen met de nutsbedrijven binnen het gebied van de Rotterdamse haven. Dan heb ik met andere partijen en mensen te maken dan wanneer ik in de haven met een project bezig bent. Ik ben dan de spin in het web.

Corona-virus
We hebben een periode gehad waarin het wat rustiger was en het werk met een kleinere bezetting  doorliep. Ik heb deels thuisgewerkt en deels op de Waalhaven. De laatste weken zitten we hier weer fulltime. Persoonlijk vind ik dit wel prettig want ik ben er niet zo van om hele dagen thuis te werken. Ik vind het toch wel fijn om op het werk aanwezig te zijn, zeker als directievoerder. Afgelopen week hebben we een controle gehad vanuit het havenbedrijf of we onze werkplekken corona-proof hadden ingericht. Met een aantal extra maatregelen hebben we de boel nu veilig ingericht. Vergaderingen met grote groepen doen we nog steeds via Teams. Als het met drie man is en we hebben de ruimte dan doen we het hier.

"Vooral met zaken zoals het vervangen van een riool kom je altijd dingen tegen waar je niet op rekent."

Planning
Ik zorg ervoor dat partijen hun afspraken nakomen. We hebben vierwekelijks een bouwvergadering waarin we de planning bespreken. Als we dan zien dat we achter lopen op een bepaald gebied, dan kijken we naar manieren om dit in te halen. Vooral met zaken als het vervangen van een riool kom je altijd dingen tegen waar je niet op rekent. Het havengebied is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd dus de kans op het vinden van bommen of granaten is groot. Qua vervuiling ligt er natuurlijk ook nog het nodige. Het terrein is van oudsher  een fabrieksterrein waar in het verleden van alles de grond in is gelopen. Alles bij elkaar maakt het een intensieve klus.