Matthijs Bakker

Matthijs Bakker, adjunct directeur en projectmanager bij Syntraal, begon ooit als stagiaire bij TAUW in Deventer “Ik ben echt buiten begonnen als jong broekie. En dat is alweer 17 jaar geleden.”

"Bij Syntraal werken we vanuit synergie. Ik ben er van overtuigd dat we samen verder komen in onze expeditie dan alleen."

Matthijs Bakker 
 
Adjunct Directeur & Projectmanager

Van buiten naar binnen
Ik deed de mbo-opleiding middenkaderfunctionaris infratechniek en had geen zin om verder te leren. Daarom besloot ik na mijn stage bij TAUW aan de slag te gaan in het team van Hans Westerhof. In het begin zat ik veel op kantoor, als Autocad en Microstation tekenaar. Na vijf maanden werd ik gillend gek en ging het goede gesprek aan met Hans Westerhof. Ik wilde werken in de buitenlucht en een bijdrage leveren aan realisaties. Eén van mijn eerste projecten als toezichthouder was de herinrichting van een woonwagenkamp in de buurt van Apeldoorn. Ze zochten in de eerste plaats een communicatief vaardig persoon die snel kon aanvoelen wat er speelde op het woonwagenkamp, maar daarnaast ook als toezichthouder kon optreden richting de aannemer. Mijn adagium was “niet elkaar dwars zitten op kleinigheden, maar focus houden op de toekomst”. Het toezichthouden bij projecten ging mij dermate goed af dat ik snel doorgroeide naar directievoerder UAV. Een mooie stap. Uiteindelijk ga je dan ook over de portemonnee van de opdrachtgever. Een aantal jaren later kreeg ik de kans door te groeien naar stakeholder manager met bijbehorende verantwoordelijkheden. De opleiding hoger management heb ik, naast mij baan, met plezier en vertrouwen afgerond. Dat is toch wel een heel ander gevoel dan ik had bij de start van mijn werkleven.

“Ik realiseerde me dat ik veel energie krijg van het vormen van een team en het stimuleren van ieders unieke talenten.”

Expeditie
Eigenlijk is mijn groei een soort persoonlijke expeditie. Elk project is een stukje van die expeditie geweest. Zo was ik ooit junior directievoerder voor de uitbreiding van luchthaven Teuge, één van de bijzondere projecten in mijn carrière, want wanneer kun je nou zeggen dat je de uitvoeringsbegeleiding hebt gedaan op een luchthaven?
Vervolgens kwam het project ‘baggeren van de Vecht’ op mijn pad. Ik denk dat er in Nederland nooit meer zo’n groot baggerproject voor zal komen. Ik was onderdeel van een groot directieteam en aan het project werkten professionals vanuit wel 15 verschillende bedrijven, complex en dynamisch ergo  gewoon fantastisch. Aan de ene kant was ik inhoudelijk betrokken en anderzijds bewaakte ik als hoofdtoezicht het projectteam. Zit iedereen goed in zijn vel, leveren wij de juiste kwaliteit en loopt het goed met de aannemers? Tijdens dit project realiseerde ik me dat ik veel energie krijg van het vormen van een team en het stimuleren van ieders unieke talenten. Daarbij gaat het er niet om vanuit welk bedrijf je komt maar dat je samen voor 1 taak staat, van samen werken naar samenwerken. Daarbij overzie ik de situatie vanuit een helikopter perspectief. De stap naar teammanager was een logisch vervolg, waarbij die keuze er natuurlijk wel voor zorgde dat ik niet meer elke dag buiten op locatie kon staan. Na 10 jaar “buiten spelen” voelde dit prima.

Teammanager
Op dit moment geef ik als manager directe leiding aan 18 professionals. De helft van de groep waaraan ik nu leiding mag geven waren 17 jaar geleden mijn teamgenoten. Hier ben ik een x aantal uur per week mee bezig, waarbij ik het stimuleren en coachen het leukste vind. Soms ben ik nog wel eens een beetje jaloers op mijn professionals die “buiten” mooie werken realiseren. Groot voordeel is wel dat mijn huidige team veelal verbonden is aan realisatie projecten. Als ik het mis dan ga ik een keer extra op werkbezoek, organiseer ik een goed gesprek in de keet en toets ik de VCA zaken. Daarbij pols ik ook direct de tevredenheid vanuit de opdrachtgever, zo blijf ik de verbinding maken tussen buiten en binnen en vice versa.

Verschillende petten
Sinds de verzelfstandiging van Syntraal eind 2018 heb ik van Hans Westerhof als statutair directeur de ruimte gekregen om een volgende stap in mijn persoonlijke expeditie te maken; Syntraal operationeel volwassen maken in samenhang met 5 teammanagers. Dit lijkt een makkelijke en geleidelijke route, maar voor we het wisten waren we een tiental miljoenen groot, met alle daarbij behorende uitdagingen. Het afgelopen jaar kwam daarbij het onderwerp Corona centraal op de agenda. Hoe zorg je dat je als bedrijf crisis-proof bent,  hoe communiceer je en blijf je in contact met professionals, enz.? Naast mijn functie als adjunct directeur ben ik ook nog projectmanager en/of contractbeheerder voor ruim 100 opdrachten. Ik vind het een heerlijke dynamiek die mij persoonlijk meer energie geeft dan het kost. Cruciaal daarbij is wel het in contact blijven met elkaar en zorgen dat er een gezonde balans blijft bestaan tussen het werk en privé.