Martijn ter Avest

Martijn ter Avest werkt sinds drie jaar bij Syntraal. Als teammanager Associate Professionals & Commercieel Support houdt hij zich binnen Syntraal bezig met het bemiddelen van zzp’ers en is hij verantwoordelijk voor de Detadesk, Inleendesk, Tenderdesk en Recruitment.

“Bij Syntraal krijg ik de vrijheid om kansen op te pakken en dat samen met collega’s tot succes te maken. Ik waardeer ook de variatie aan kennis en kunde binnen Syntraal. Ik ben bijvoorbeeld meer van snel schakelen en dingen optuigen en minder van het neerzetten van de structuur, maar binnen Syntraal hebben wij collega’s die dat juist goed kunnen. Hierin vullen wij elkaar perfect aan. Dat vind ik echt synergie.”

Martijn ter Avest 
 
Teammanager Associate Professionals & Commercieel Support

Martijn ter Avest werkt sinds drie jaar bij Syntraal. Als teammanager Associate Professionals & Commercieel Support houdt hij zich binnen Syntraal bezig met het bemiddelen van zzp’ers en is hij verantwoordelijk voor de Detadesk, Inleendesk, Tenderdesk en Recruitment.

Tenderdesk en Recruitment.
Mijn eerste baan was bij Vitae. Ik begon als een groentje in de arbeidsbemiddeling. Mijn toenmalige manager had een goede relatie met Tauw, voornamelijk met Hans Westerhof, en raadde mij aan om met hem te gaan praten over hoe de wereld van civiele techniek en de ingenieursbranche in elkaar steekt. In dat gesprek bleek Hans een uitvraag te hebben voor een nieuwe projectmedewerker. Ik heb iemand voorgesteld. Dat was mijn eerste zakelijke bemiddeling. Door de jaren heen heb ik nog een aantal bemiddelingen voor Tauw gedaan.

“Ik had destijds nooit kunnen bedenken dat ik dit nu allemaal gedaan zou hebben.”

Het cirkeltje is rond
Na een aantal jaar bij Vitae gewerkt te hebben heb ik de overstap gemaakt naar Clafis waar ik vijf jaar met veel plezier gewerkt heb. Ik was projectcoördinator en had 16 man gedetacheerd door het land zitten. Clafis zat in de transitie van detacherings- naar ingenieursbureau en vanuit Hengelo waren wij daar ook mee bezig. Om dit extra kracht bij te zetten had ik iemand naast mij nodig uit de ingenieursbranche. Iemand met een netwerk en waarmee ik goed zou kunnen samenwerken. Zo kwam ik ook in gesprek met Lowie Huis in ’t Veld. Lowie bedankte hiervoor en draaide de rollen om. Hij vertelde dat Tauw een business unit had wat gericht was op detachering. Er kwamen zoveel vragen op hen af dat ze dachten, hoe gaan wij dat invullen? Dus ik ben op gesprek gegaan bij Hans en later bij Matthijs en toen kon ik aan de slag bij TFS. Mijn allereerste klant is mijn huidige werkgever. Het cirkeltje is rond zeg maar.

“Ik vind het leuk om samen met collega’s vorm te geven aan een nieuwe afdeling en daarmee ook de toekomst van Syntraal.”

Fonkelnieuw
In het begin heb ik veel detacheringsvragen opgepakt in samenwerking met collega’s. Toen ben ik met tenders aan de slag gegaan en heb ik ook een tijdje het contract van HDSR mogen beheren. In november 2018 werden we door een goede inschrijving broker en leverancier voor ProRail. Samen met Theo van der Horn zijn wij hier ingesprongen. Dat was supergaaf. Eind vorig jaar zijn wij ook broker geworden voor Provincie Drenthe, Prolander en RUD. Er is veel gebeurd de afgelopen jaren! Twee en een half jaar geleden ging ik werken bij een business unit van een ingenieursbureau wat gericht is op detachering en nu zijn we een fonkelnieuw bedrijf wat bezig is met interim professionals, associate professionals, mooie raamcontracten èn brokerdiensten. Ik had destijds nooit kunnen bedenken dat ik dit nu allemaal gedaan zou hebben.

Commercieel Support
Begin 2019 is de afdeling commercieel support begonnen. Binnen commercieel support vullen we uitvragen in van onze opdrachtgevers door middel van onze eigen flexibele schil en zijn we druk met de Detadesk, Inleendesk & Tenderdesk. Vormgeven aan een nieuwe afdeling is leuk en uitdagend. Samen met de collega’s van Commercieel Support werken we aan de toekomst van Syntraal. Ieder vanuit zijn/haar eigen talent. Dat ik hier aan mee mag werken geeft mij elke dag energie en voldoening.