Jan Korting

Jan Korting is uitvoeringsbegeleider en toezichthouder bij Syntraal. Momenteel doet hij vele capaciteitsmetingen (garantiemetingen n.a.v. renovatie/nieuwbouw) van poldergemalen voor verschillende opdrachtgevers (pompleveranciers, waterschappen) en is hij werkzaam als toezichthouder werktuigbouwkunde bij de renovatie van RWZI Harlingen (Wetterskip Fryslân).
Jan Korting

“Ik ben nu 64 jaar en ga over enkele jaren met pensioen. Tegelijkertijd ben ik erg benieuwd naar wat mijn toekomst bij Syntraal nog gaat brengen”

Jan Korting 
 
Uitvoeringsbegeleider & Toezichthouder

Ik ben in 1982 als tekenaar begonnen. Al snel ben ik actief geworden bij de Kontrole Dienst Gemalen (KDG). De KDG was een jaarlijkse technische inspectie van ongeveer 125 poldergemalen door heel Nederland. Dat heb ik zo’n vijftien jaar met veel plezier gedaan. In de loop der jaren heb ik deze (praktijk)ervaring omgezet in het begeleiden van realisatie projecten. Als uitvoeringsbegeleider ben ik nog steeds actief betrokken bij renovaties en nieuwbouw van verschillende rioolzuiveringsinstallaties, polder- en rioolgemalen. Als uitvoeringsbegeleider ben ik ook bekend met directievoering. Ik vind het leuk om als directievoerder te zorgen dat er geen onnodige discussies ontstaan.

Openheid en vertrouwen tussen opdrachtgever, directievoerder en aannemer vind ik daarbij erg belangrijk.

Bij Syntraal ben ik breed inzetbaar. Ik werk nog steeds als uitvoeringsbegeleider in de waterbouw. Van oudsher vechten we tegen water omdat we droge voeten willen houden. Daarnaast is inmiddels de overtuiging ontstaan dat we moeten ‘omgaan’ met water. Soms tegenhouden, soms de ruimte geven. Dat is een enorme opgave, waarbij veel partijen betrokken moeten worden. Ik werk hier met veel plezier aan mee. Naast de waterwereld, ben ik ook de openbare verlichting ingerold.

Ik had er nog geen ervaring mee. Maar het kwam op mijn pad, ik vond het interessant en Syntraal gaf mij de ruimte om mij hierin te ontwikkelen.

De laatste jaren van mijn werkende leven zijn inmiddels ingegaan. Over drie jaar mag ik met pensioen. Ik heb aan mooie bijzondere projecten gewerkt en ben op veel van deze projecten echt trots. Maar mijn werk als vrijwilliger bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij geeft ook een trots gevoel. De restauratie en het onderhoud van de grote Duitse stoomlocomotieven! Daarnaast is fotografie een grote passie. En ik rijd al sinds mijn achttiende verjaardag motor. Tenslotte ben ik ook erg trots op mijn gezin. Daar heb ik over een paar jaar allemaal veel meer tijd voor. Toch ben ik ook erg benieuwd wat mijn toekomst bij Syntraal nog gaat brengen.