Jan Gardenier

Jan Gardenier is werkzaam binnen het team van register directievoerders UAV bij Syntraal. “Daarnaast vervul ik af en toe een andere rol, dit varieert van project coördinatie tot omgevingsmanagement. Die variatie maakt dat ik mijn ervaring prima kwijt kan.”

“Het is de dynamiek op de projecten, de techniek en het werken met mensen wat mijn werk steeds weer boeiend maakt. Het ontzorgen van opdrachtgevers, het afstemmingsproces tijdens diverse realisaties met een goed oog voor kwaliteit en geld, blijft elke keer weer een uitdaging.”

Jan Gardenier 
 
Register Directievoerder UAV & Omgevingsmanager

Het land door
Ik ben gestart als milieukundig begeleider in de bodemsaneringsprojecten en ben na een aantal jaren als toezichthouder in de civieltechnische projecten terecht gekomen. De laatste 15 jaar ben ik voornamelijk werkzaam geweest als directievoerder. De bodemsanering van onze huidige kantoorlocatie aan de Handelskade te Deventer en de herinrichting van die Handelskade waren destijds de uitdagende projecten waar ik als toezichthouder bij betrokken was. Ook de sanering van een gasfabriek locatie en chemische stortplaats voor de provincie Zeeland hebben goede herinneringen bij mij achtergelaten. Als uitvoeringsbegeleider werk je on-site en door de grote variatie aan projecten heb ik al veel plekken gezien in Nederland.

Ondernemingsraad
Eind 2018 ben ik in de ondernemingsraad terechtgekomen. Ik vind het belangrijk dat de belangen vanuit de on-site werkende interim professionals ook vertegenwoordigd was, naast de diversiteit aan onderwerpen die de revue passeren en het feit dat je op een actieve manier kunt communiceren met de directie en de achterban, vind ik dit een interessante en dankbare taak.

"Ik ben vanuit de praktijkervaring doorgegroeid naar de functie waarin ik nu zit en dat bevalt me heel goed."

Diverse petten
Momenteel houd ik me vooral bezig met de voorbereiding en realisatie van een baggerproject voor Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Voor de gemeente Medemblik hebben we recent de uitvoeringsbegeleiding verzorgd van ca. 19 km. riool dat geïnspecteerd is en wachten we op het vervolg. Op interim basis houd ik me voor een projectontwikkelaar in Vleuten bezig met de technische en juridische projectoverdracht naar de afdeling beheer van de gemeente Utrecht. Het betreft hier een locatie in Vleuten die als woningbouwlocatie voor ca. 550 woningen wordt ontwikkeld. Ik voel me als een vis in het water bij deze diversiteit aan werkzaamheden en de uitdagingen die daarin voorbijkomen.

Van toezichthouder naar senior directievoerder
Ik heb gedurende mijn carrière een traject doorlopen van milieukundig begeleider tot senior directievoerder. Dat was een expeditie van ruim 27 jaar. In die periode heb ik alle mogelijkheden gehad en benut om te komen tot het niveau van vandaag. Op dit moment vinden mijn werkzaamheden grotendeels plaats vanuit mijn ‘thuiskantoor’ en dat heeft natuurlijk voordelen bijvoorbeeld op het gebied van reistijd, maar ik ben een echte buitenman en kan niet wachten om de dynamiek van buiten ook weer te kunnen ervaren.