Dimitri Jansen

Dimitri Jansen is al sinds 2011 vanuit Syntraal (voorheen vanuit Tauw) als projectmanager werkzaam bij de Provincie Overijssel. Een van de mooiste projecten waaraan hij heeft gewerkt is de opwaardering van Kanaal Almelo – De Haandrik, waarbij hij al sinds de uitvoeringsfase is betrokken.

“We hebben gegund op basis van kwaliteit (100%) met een grote focus op samenwerking. Dat is voor een project van deze omvang niet eerder in Nederland gebeurd.”

Dimitri Jansen 
 
Projectmanager bij de Provincie Overijssel

Opwaardering Kanaal Almelo – De Haandrik 
Dimitri Jansen is al sinds 2011 vanuit Syntraal (voorheen vanuit Tauw) als projectmanager werkzaam bij de Provincie Overijssel. Een van de mooiste projecten waaraan hij heeft gewerkt is de opwaardering van Kanaal Almelo – De Haandrik, waarbij hij al sinds de uitvoeringsfase is betrokken. Als projectmanager draagt hij zorg voor een vlekkeloze uitvoering. Kanaal Almelo – De Haandrik was tot jaren terug niet bevaarbaar voor schepen met een laadvermogen van meer dan zeshonderd ton. Tussen 2010 en 2016 is het bijna 33 kilometer lange kanaal opgewaardeerd om ook schepen met een laadvermogen van meer dan zevenhonderd ton toe te laten op het kanaal. Het was een groot project met de vervanging van vijf beweegbare bruggen, baggeren van het kanaal, het realiseren van dertien wachtplaatsen en het realiseren van voorzieningen ten behoeve van de scheepvaart.

“Ondanks de nodige tegenslagen is het uiteindelijk toch gelukt het project binnen budget op te leveren. Een mooi resultaat en we zien nu al de effecten van onze inspanningen: het aantal bewegingen en vervoerde tonnages zijn flink toegenomen”.

Eigen werk creëren 
Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden kwam de provincie er achter dat een deel van de damwanden langs het kanaal in slechte staat verkeerde. “Dit zat nog niet binnen de scope van het project. Toch heb ik er voor kunnen zorgen dat een deel van de damwanden aangepakt gaan worden. Ik gaf sturing aan datgene wat ik belangrijk vind en creëerde tegelijkertijd mijn eigen werk.” De nieuwe werkzaamheden worden in bouwteam opgepakt. “We hebben gegund op basis van kwaliteit (100%) met een grote focus op samenwerking. Dat is voor een project van deze omvang niet eerder in Nederland gebeurd.” 

Elke keer denk ik: ‘Ik plak er nog een project aan vast, nog eentje dan’

Nog eentje dan…
Bij de Provincie Overijssel heeft Dimitri zijn eigen plekje gevonden. Hij werkt er inmiddels al heel wat jaren. “Binnen de Provincie Overijssel spelen veel leuke vraagstukken. Elke keer denk ik: ‘Ik plak er nog een project aan vast, nog eentje dan’ Ik voel me inmiddels ook één van hen. Ik kan net als alle anderen een keer flink boos worden als dat nodig is. En mijn mening wordt minstens zo belangrijk gevonden als die van eigen medewerkers.”