Adriana Khal-Fortuna

Adriana Khal-Fortuna is tenderadviseur bij Syntraal. Zij adviseert en ondersteunt bij de inschrijvingen van tenders voor Syntraal en samenwerkingspartners.
Adriana Khal-Fortuna

“Er werken veel mensen aan het inhoudelijke deel van een tender. Maar vaak wordt aan het op de juiste wijze aanbieden minder aandacht besteed. Ik ben blij dat ik mijn kracht en expertise kan inzetten om een geldige en complete inschrijving aan te leveren.”

Adriana Khal-Fortuna 
 
Tenderadviseur

In 1997 kwam ik na een aantal jaren in Italië te hebben gewoond terug naar Nederland.

Ik ben toen als tijdelijke huispostmedewerkster begonnen. Al snel heb ik de postkar mogen inruilen voor een bureau. Ik heb toen jarenlang als documentatiespecialist gewerkt. Na een reorganisatie in 2010 heb ik het geluk gehad mij verder te mogen ontwikkelen op het gebied van tenders. Dit was toen nog een onbekend gebied. Een mooie uitdaging, want ik hou van uitdagingen!

Inmiddels adviseer en ondersteun ik al negen jaar bij tenders. Ik ben bij het gehele proces betrokken: Vanaf het moment dat ze op de markt komen tot het indienen.

In al die jaren heb ik de veranderingen in de aanbestedingswereld op de voet mogen meemaken. Eerst leverden we alles in tweevoud op papier aan via de koerier. Dit werd later een USB-stick, en nu zitten we in het digitale tijdperk van E-herkenning , PKI-certificering en online aanbestedingsplatforms. Grote of kleine vraagstukken, elke inschrijving is weer anders en vergt een andere inspanning. Een bestek dat aan alle kanten rammelt, een nota van inlichtingen met meer dan vierhonderd antwoorden, een projectleider, combinant of onderaannemer die je steeds achter de broek aan moet zitten… Of tot de laatste seconde bezig zijn met het indienen, waarbij de adrenaline door je lichaam giert.

Bij Syntraal krijg ik de kans om het maximale uit mijzelf en mijn vakgebied te halen.

Syntraal is een menselijk bedrijf waar genoeg ruimte is om mijzelf te ontplooien en ontwikkelen.

Alhoewel dit werk toevallig op mijn pad gekomen is, voel ik mij in deze rol als een vis in het water: de veelzijdigheid van het vakgebied, het werken met veel verschillende collega’s, zorgen en ontzorgen, en af en toe het hectische allemaal tot een goed einde brengen… Al mijn talenten kunnen in het tenderproces worden ingezet! Ik ben ook super trots op het in 2019 cum laude afronden van de cursus Aanbestedingsrecht. Met deze opgedane kennis kan ik ook op juridisch gebied adviseren in het tenderproces.