Manon Mijnten is studente Bedrijfseconomie en liep vorig jaar stage bij Tauw op de afdeling Finance & Control. In het laatste jaar van haar studie ging ze voor haar afstudeeropdracht op zoek naar een bedrijf. “Toen dacht ik, waarom probeer ik het niet bij Syntraal? En dat was meteen raak.”

Persoonlijke kostprijs
Vanuit school moet ik een improving opdracht doen. Dat houdt in dat ik een bijdrage moet leveren aan het (her)inrichten en verbeteren van een besturings-, beheersings- en verantwoordingssysteem. Ik houd me bezig met het nauwkeuriger maken van de kostprijsberekening. Nu wordt het nog per functie gedaan, dus iedereen met dezelfde functie heeft dezelfde kostprijs. Eigenlijk is dat niet eerlijk. De één heeft bijvoorbeeld wel een leaseauto en de ander niet. Of de ene medewerker heeft juist veel spullen met IT en de andere niet. Ik ben die berekening aan het toewijzen naar personen om op die manier een persoonlijke kostprijs te maken.

Getallen
Ik heb een hele andere opdracht dan de meesten uit mijn klas. Ik hoor van velen dat ze hele rapporten moeten schrijven. Wat dat betreft ben ik heel blij dat ik deze opdracht heb. Ik ben heel veel met getallen bezig en met Excel, en dat zijn toch wel de dingen die ik echt leuk vind. Ik ben altijd al een bèta meisje geweest en getallen heb ik altijd al leuk gevonden.

“Als stagiaire word je niet als stagiaire gezien.”

Volwaardige medewerker
Ik vind het interessant dat Syntraal als bedrijf nog vrij nieuw is. Toen ik hier net kwam was Syntraal nog best klein. Ik kan zien hoeveel het bedrijf gegroeid is en nog steeds groeit. Ook vind ik dat er een hele fijne sfeer hangt. Als stagiaire ben je niet alleen maar kopjes koffie en printjes aan het halen. Je wordt als een volwaardig medewerker gezien.

Veel kanten op
Als ik klaar ben met mijn studie ga ik een baan zoeken. Als bedrijfseconoom kun je veel kanten op, waaronder de improving kant, dus het verbeteren van bedrijfsprocessen. Maar je kan ook bijvoorbeeld de reporting kant op, dus het opstellen en analyseren van rapportages en hier dan advies over geven. Als er mogelijkheden voor mij zijn bij Syntraal dan zou ik die zeker aangrijpen.