Gijs Bork (21) begon in februari zijn meeloopstage bij Syntraal. “Ik studeer Built Environment op de Hanze Hogeschool in Groningen. Het eerste jaar was voornamelijk gericht om de basiskennis te verbreden, in  het tweede jaar besloot ik mij specifiek te richten op civiele techniek. Zodoende ben ik voor mijn stage ook bij Syntraal terecht gekomen.”

Ik begon 8 februari met mijn stage en kreeg  gelijk een aantal opdrachten mee van het team, waarmee ik direct online aan de slag kon. Naast de werkgerelateerde opdrachten heb ik ook gewerkt aan een onderzoek voor mijn opleiding. Maik Voppen mijn stagebegeleider, bracht mij hierbij in contact met Edwin van den Boogaard, die al een vraag had klaarliggen die goed aansloot bij mijn opleiding. Deze onderzoeksvraag ging over de CO2-prestatieladder. Ik heb hierbij onderzocht aan welke criteria Syntraal moet voldoen om het gewenste niveau van de certificering te behalen.

Mijn tijd bij Syntraal was grotendeels een meeloopstage. Ik vond het leuk om te zien hoe het binnen een bedrijf echt werkt en daarbij inzicht te krijgen in de verschillen (werk)processen.

Ook al heb ik veel op afstand gezeten, ik voelde me altijd onderdeel  van het team. Iedereen dacht met me mee en was behulpzaam.

Ik ben er wel achter gekomen dat ik het leuk vind als mijn werkzaamheden divers van aard zijn. Dus dat ik met verschillende dingen tegelijk bezig ben en op verschillende plekken kan werken.

Van september tot februari ga ik studeren in Praag, een spannende maar ook leuke stap. Hierna ga ik de minor Delta Engineering doen. Dat heeft te maken met het bouwen van havens, dijken etc. De kennis die ik in het afgelopen halfjaar bij Syntraal heb opgedaan neem ik zeker mee.