We gaan allemaal samen voor duurzaam. Maar hoe begin je aan de verduurzaming van een buurthuis, een school of een culturele instelling? Wat is er nodig, en – nog belangrijker – wat gaat dat kosten? Nou, dankzij het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Noord-Brabant kun je vanaf nu rekenen op ondersteuning. Van coaching en energiescans tot ondersteuning richting de uitvoering. Benieuwd? Meld je aan en doe mee met de eerste online bijeenkomst!

Ontzorgingsloket
Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Onder maatschappelijk vastgoed vallen onderwijsinstellingen, kleine gemeenten, zorginstellingen, sportbedrijven, culturele ANBI’s en buurthuizen en wijkcentra. Deze vastgoedeigenaren kunnen bij het ontzorgingsloket terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. Een projectfacilitator biedt hulp bij het onderzoeken van de financiële haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering.

Samenwerking
De uitvoering van het ontzorgingsloket is in handen van een consortium van De Groene Grachten, Slim Opgewekt, Synarchis en Syntraal. Als Syntraal bieden wij de komende jaren de overall-projectcoördinator en projectondersteuner van dit langdurige traject. We zijn er trots op om op deze wijze, samen met onze partners, bij te dragen aan de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed in de provincie Noord-Brabant. We roepen alle vastgoedeigenaren die binnen de doelgroep vallen dan ook van harte op om zich aan te melden.

Informatiebijeenkomst
Wat houdt het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed in en hoe kom je er voor in aanmerking? Je komt er alles over te weten tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdag 25 januari 2021 om 10:00 uur.

Geïnteresseerd?
Bezoek de Energiewerkplaats Brabant voor meer informatie over het traject. Hier vind je ook het formulieren om je aan te melden voor het ontzorgingsprogramma en de bijeenkomst van 25 januari.