Hannah Kalsbeek werkt sinds begin augustus als omgevingsmanager bij Syntraal. “Dingen gaan vaak niet fout door de techniek maar door de samenwerking, de communicatie of het vertrouwen.”

Ik heb psychologie gestudeerd en een master in arbeids- en organisatie psychologie gedaan. Tijdens mijn stage bij een consultancy ontdekte ik dat ik het niks vond om mensen te vertellen hoe ze iets wel of niet moesten doen. Ik wilde met mijn voeten in de klei, onderdeel zijn van een organisatie die iets neerzet en niet op een afstandje toekijken. Toen ben ik via Randstad uitzendwerk gaan doen. Ik kwam terecht bij Vitens. Daar dacht ik, dit is mijn wereld. Er werkten technische mensen die zo anders naar dingen keken dan ik. Ik ontdekte dat er zoiets bestaat als omgevingsmanagement. Die rol was me op het lijf geschreven. In overleggen had ik het vaak door als mensen elkaar onbewust niet goed begrepen. Ook deed ik gemakkelijk contact op met verschillende afdelingen en begreep ik waar de ruis ontstond.

Omdat ik ervaring wilde opdoen ben ik aan de slag gegaan bij de provincie Overijssel. Na ondersteuning op diverse projecten rond werkzaamheden aan provinciale wegen, werd ik omgevingsmanager bij de voorbereiding en uitvoering van wegenprojecten. Binnen een project zit een herinrichting van een stuk weg in IJsselmuiden. Op de weg is er geen scheiding tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer aanwezig terwijl er wel veel scholieren fietsen. Een gevaarlijke situatie dus, maar wel één met meerdere perspectieven.

Ik wil vanuit de expertise en het netwerk van Syntraal mijzelf verder ontwikkelen als omgevingsmanager bij projecten die Nederland verder (her)inrichten naar een duurzame maatschappij.