Karst Lubbinge is sinds 26 augustus al 25 jaar werkzaam in de realisatie opgaven in Nederland.  “Samenwerken met elkaar, gericht op een gezamenlijk einddoel is mijn persoonlijke drive, ik denk dat ik daarom ook overal de uitdaging in zie.”

Vossemeerdijk
25 jaar geleden deed ik vakantiewerk als landmeter op de Vossemeerdijk. Tijdens dit werk werd ik gebeld door mijn voormalige docent. Hij had een mooie vacature gezien voor mij als toezichthouder milieu. Van het één kwam het ander en ik werd aangenomen! Mijn eerste project was in de Botlek te Rotterdam. Een grote bodemsanering bij een voormalige tankopslag. Na de Botlek volgde een jaar lang een woonwijksanering in Limburg. Destijds een must have om op je CV te hebben staan. In team verband deden we de totale begeleiding van de sanering van een voormalige mijnterrein in opdracht van provincie Limburg. Na Limburg kwamen de eerste zelfstandige bodemsaneringsklussen in de vorm van het landelijke programma SUBAT.

Hierna volgde de overstap naar civiel en maakte ik de doorgroei naar directievoerder en in de loop van de jaren naar projectleider en Technisch manager. Ik heb veel mooie projecten mogen begeleiden voor gemeentes, waterschappen en provincies. Eigenlijk altijd vanuit een detacheringsopdracht.

Het cirkeltje is rond
Op dit moment maak ik onderdeel uit van het Technische Management op het project N307 Roggebot-Kampen. Eén van de onderdelen waar we verantwoordelijk voor zijn is de aanpassing van de primaire kering Vossemeerdijk. Juist, de plek waar ik 25 jaar geleden ben gestart! Hiermee is de cirkel bijna rond. Althans zo het lijkt. Al 25 jaar heb ik vele mooie projecten mogen doen in bijzondere omgevingen, ieder met zijn eigen verhaal en anekdotes. De partijen met wie ik samenwerkte, zoals een opdrachtgever of een aannemer, werden vertegenwoordigd door individuele personen. Samen werken met elkaar, gericht op een gezamenlijk einddoel. Daar krijg ik energie van. En daar draait het volgens mij om. Met een lach naar het werk, op het werk en van het werk. Op deze manier hou ik het nog wel 25 jaar vol.